Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Uniek Benefiet Concert'
01mrt 2014

Uniek Benefiet Concert

Zaterdag 1 maart 2014 vanaf 19:30 uur.

Het trio zwart – wit treedt vandaag op om een bijzonder kunstproject financieel te ondersteunen. Hierbij nodigen we u allen hartelijk uit voor het Benefietconcert dat gehouden wordt in de Ned. Herv. Dorpskerk. 

Het trio Zwart – Wit verzorgt een gezellige muziekavond vol schitterende en aansprekende muziek geschikt voor een breed publiek. Gerard de Wit bespeelt deze avond het beroemde Duyschot orgel. Boudewijn Zwart speelt piano, terwijl zijn dochter Lydia Zwart haar eigen kamer – beiaard bespeelt. 

Het belooft een bijzondere en originele avond te worden geschikt voor het hele gezin. De topmusici vermaken ons vanaf acht uur s’-avonds met hun talent en een keur aan instrumenten. Zij verlenen geheel belangloos hun medewerking aan dit bijzondere evenement. 
De Wit heeft vorig jaar cum laude zijn muziekstudie afgerond bij Ton Koopman en is -reeds veelvuldig actief als uitvoerend musicus.
Boudewijn Zwart is de bekendste beiaardier van Nederland, maar daarnaast steeds meer actief als organist, pianist en componist. Hij stamt samen met zijn dochter Lydia uit de beroemde muzikale familie Zwart. Boudewijn Zwart was één van de muzikanten die tijdens de Koningsvaart voor Z.K.M. Willem Alexander en H.K.M. Máxima mocht spelen. 

Dochter Lydia is een jonge beiaardier die enkele jaren geleden Cum Laude is afgestudeerd aan het Nederlands Carillon Instituut te Dordrecht. Zij wil via concerten en educatieve workshops de beiaard meer bekend maken voor een breed publiek.

De opbrengst van dit concert komt ten goede van een Kunstproject. Kunstenaar Marco Boer heeft samen met Xebius Grafisch Bedrijf uit Hendrik-Ido-Ambacht een kunstproject gelanceerd om karakteristieke en beeldbepalende dorpsgezichten van Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht te aquarelleren.

De acht beelden met bijpassende gedichten worden medio 2014 permanent op grote kunstpanelen geplaatst binnen de gemeente Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht. Het doel van Xebius en Marco Boer is om zonder winstoogmerk samen met de gemeenschap een significante bijdrage te leveren aan de kunst & cultuur binnen bovenstaande gemeenten. De producten die later in samenwerking met Xebius worden ontwikkeld gaan uiteindelijk naar een nog nader te bepalen goed doel. Tijdens het concert zal Marco Boer een korte inleiding houden over het project. 

Na afloop van het concert is er voldoende gelegenheid voor ontmoeting. Een ideale gelegenheid om gezellig te praten met uw medebewoners. Ook zijn er na afloop cd’s verkrijgbaar van de uitvoerende muzikanten. Ook is er een boekentafel van de Hoop Shop uit Dordrecht aanwezig en kunt u informatie krijgen over de familie Van Burg uit Dordrecht die in Papua ontwikkelingswerk gaat doen. Bent u al nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op hun website: www.lentera-vanburg.nl.

De toegangsprijs bedraagt € 8,--; voor CJP/65 € 6,00. Kinderen en jongeren t/m 16 jaar hebben gratis toegang. Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Bij de kerk, gevestigd aan het Kerkplein 13, is voldoende gratis parkeergelegenheid. Voor meer info neem eens een kijkje op de volgende websites: www.lydiazwart.nl, www.gerarddewit.nl, www.bellmoods.com en www.watercolor.nl 
 

Contactinformatie:
Locatie: Ned. Herv. Dorpskerk aan het Kerkplein 13


Deel dit bericht met je vrienden!