dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Joods-Christelijk Tweegesprek

Joods-Christelijk Tweegesprek

11 november 2013
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Sjimon René den Hollander is een sefardisch-joodse schriftgeleerde in New York. Piet van Veldhuizen is een protestants-christelijke schriftgeleerde in Hendrik-Ido-Ambacht. Sjimon en Piet gaan 'voor publiek' met elkaar in dialoog over een bijbelverhaal dat in protestants Nederland bij het bijbellezen vaak wordt overgeslagen: Genesis 38. Dat gaat over Tamar die zwanger wordt van haar schoonvader. Eind november/begin december staat dat hoofdstuk op de leesroosters, in alle synagoges wereldwijd én in de Nederlandse kerken die het oecumenisch leesrooster volgen. En Tamar wordt in onze tradities expliciet geëerd als voormoeder van David (volgens het bijbelboek Ruth) en als voormoeder van Jezus (volgens het evangelie van Matteüs). Hoe lezen een jood en een christen dat oude verhaal?

 

 

Info

Organisator:

Adres:

Pastoraal Centrum De Ark

Olijfgaarde 12

Deel dit bericht met je vrienden!