woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

ASWH steunt Villa Joep met het Stephan de Jong Toernooi

25 mei 2013


Op zaterdag 25 mei organiseert ASWH op Sportpark Schildman traditiegetrouw het ASWH/Stephan de Jong-Toernooi voor de E- en F-pupillen. Dit pupillentoernooi draagt de naam van Stephan de Jong, een ASWH-jeugdvoetballer die in 2004 op twaalfjarige leeftijd is overleden aan een neuroblastoom tumor, een bijzondere vorm van kinderkanker. Het ASWH-Jeugdbestuur heeft dit jaarlijks terugkerende toernooi opgedragen aan Stephan en het toernooi zijn naam gegeven.

Villa Joep
Ouders van kinderen die door deze nare ziekte zijn getroffen hebben gezamenlijk het fonds Villa Joep opgericht. De naamgever van dit fonds is Joep, een kind die aan dezelfde ziekte in 2003 is overleden.
De ambities van Villa Joep zijn om de overlevingskansen van getroffen kinderen te vergroten. De doelen dit fonds zichzelf gesteld heeft zijn het opstarten en financieren van onderzoeken naar de bijzondere vorm van kinderkanker en om onderzoekers, medici, zorgverzekeraars, bedrijven en fondsen met elkaar in contact te brengen.
Dat de doelen van Villa Joep een verschil maken blijkt uit de nieuwe doorbraak die in oktober 2012 is geboekt van een gezamenlijk onderzoek door het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en het AMC in Amsterdam. Onderzoekers zijn erin geslaagd bij een groep patiëntjes een gen te identificeren dat verantwoordelijk is voor het ontstaan van een neuroblastoom tumor. Dit onderzoek is gestart in 2010 en wordt gefinancierd door Villa Joep.

Pupillentoernooi
Jaarlijks worden er door het hele land tientallen acties opgezet om geld op te halen voor Villa Joep. Ook ASWH wil graag zijn steentje bijdragen aan dit fonds en organiseert het Stephan de Jong toernooi. Met dit toernooi hoopt ASWH een mooi bedrag te kunnen ophalen en aan het einde van de dag te kunnen doneren aan de ouders van Stephan de Jong en Villa Joep. Zo hebben alle ASWH E-pupillen afgelopen weken kleine stekjes zomerbloeiers verkocht die door Florensis zijn geschonken. De opbrengst van deze actie komt in zijn geheel ten goede aan Villa Joep.

Een kleine 500 pupillen van 13 verenigingen uit de wijde omtrek zullen deelnemen aan het Stephan de Jong toernooi en de toernooicommissie is er ook dit jaar weer in geslaagd een mooi deelnemersveld te realiseren met o.a. Excelsior Maassluis, Alexandria 66 en Capelle. Het zal zaterdag dan ook een gezellige drukte zijn op Sportpark Schildman en ASWH roept iedereen op om te komen kijken bij de ASWH –pupillen.

 

Info

Organisator:

Adres:

ASWH

Sportpark schildman

Deel dit bericht met je vrienden!