woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Presentatieconcert van 'Holland Zingt'

24 mei 2013
Van 19:15 uur tot en met 00:00 uur

Met ruim 160 deelnemers vertrekken de leden van het Chr. Reiskoor “Holland Zingt” o.l.v. Adri Poortvliet maandag 27 mei voor zes dagen naar Praag en Dresden. Zij hopen daar een viertal concerten te geven in diverse kerken, met als hoogtepunt een optreden de bekende St. Vituskathedraal op de Praagse Burcht. Op de terugweg brengen zij een bezoek aan de prachtige stad Dresden, geprezen als de parel van de barok en geven aldaar een concert in samen- werking met een plaatselijk koor.

Maar voordat zij vertrekken laat het koor zich eerst aan eigen publiek horen. En wel op vrijdag 24 mei in de Open Hof kerk, Willem van Vlietstraat 2 te Oud-Beijerland. Zowel tijdens de koorreis als in Oud-Beijerland wordt medewerking verleend door de sopraan Mirjam Feijer, de trompettisten Arjan & Edith Post en de organist André van Vliet. In Oud-Beijerland wordt bovendien nog medewerking verleend door de pianist Lennart Moree.

Voor naam Presentatieconcert is niet alleen gekozen vanwege de koorreis maar ook omdat er op deze avond ook de nieuwste CD van Holland Zingt gepresenteerd wordt. Deze CD is onlangs opgenomen in de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag, ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van het reiskoor. Ook aan deze CD wordt medewerking verleend door bovengenoemde solisten.

Op het concertprogramma en op de CD staan ondermeer de volgende nummers: King all Glorious, Daar is plaats bij het kruis, Dank sei dir Herr, Al wat adem heeft (Psalm 150) en nog vele anderen. Uiteraard kan men ook luisteren naar solo’s van sopraan, trompettisten, organist en pianist.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Chr. Reiskoor 'Holland Zingt'

Open Hof Kerk, Schildmanstraat 72

0186 - 61 17 15

dick@hollandzingt.nl www.hollandzingt.nl
Deel dit bericht met je vrienden!