maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Jaarlijkse Veteranendag

Jaarlijkse Veteranendag

13 april 2013
Van 09:30 uur tot en met 00:00 uur

Op zaterdag 13 april vindt vanaf 9.30 uur voor de vijfde keer de jaarlijkse veteranendag plaats voor veteranen uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. De veteranen ontmoeten elkaar in Festino! aan het Norderstedtplein 10 in Zwijndrecht.

De veteranen worden toegesproken door burgemeester Maria Wiebosch-Steeman van Zwijndrecht en burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht. De veteranen kunnen daarna ruimschoots herinneringen ophalen onder het genot van een ’blauwe hap’ (rijsttafel).
Activiteiten
 
Voor het publiek is er ook wat te beleven. Om 10.30 uur is een herdenkingceremonie op het Norderstedtplein. Belangstellenden kunnen vanaf 11.00 uur een ritje maken in (TRIS) legervoertuigen van de Zwijndrechter Ad van Wingerden.
 
De Saint Andrews Pipeband verzorgt een optreden, zowel in Festino! als in Winkelcentrum Walburg.
 
In het winkelcentrum Walburg maken Marechaussees hun opwachting in het tenue van de jaren ‘70. Ook staan er stands van het Veteraneninstituut en van Unifil (United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL), of Interim-vredesmacht van de VN in Libanon)
 
Deel dit bericht met je vrienden!