zaterdag 6 maart 2021

Alles over Ambacht

Zes lessen over Filosofie bij Bouquet

05 maart 2013
Van 13:30 uur tot en met 15:30 uur

Levenskunst is in de mode. Het staat weer duidelijk op de filosofische agenda. Filosofie had in de klassieke oudheid, bij de Grieken en de Romeinen, vooral betrekking op levenskunst, d.w.z. de vormgeving van het eigen leven tot een goed en mooi leven. Is het voor de mens weggelegd om van zijn leven een kunstwerk te maken? En zo ja, onder welke condities kan dat en welke vaardigheden zijn daar voor nodig?

We gebruiken het boek “de troost van de filosofie” van Alain de Botton als leidraad voor de discussie. In dit boek worden een aantal problemen en valkuilen beschreven die ieder mens in zijn leven tegenkomt, waarbij steeds vanuit een filosofisch gezichtpunt onderzocht wordt hoe daar mee om te gaan.6 lessen op dinsdagmiddag van 13.30-15.30 uur in H.I.Ambacht, start 5 maart 2013, o.l.v. de heer Henri Meulenbeek.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Volksuniversiteit Bouquet

Witte de Withstraat 59

681 35 43

info@volksuniversiteit-bouquet.nl www.volksuniversiteit-bouquet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!