donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Open dag Brandweer  Zwijndrechtse Waard

Open dag Brandweer Zwijndrechtse Waard

09 juni 2012
Van 10:00 uur tot en met 16:00 uur

Vandaag is er bij de brandweer Zwijndrechtse Waard een open dag. Hier zullen diverse spectaculaire demonstraties worden gegeven door diverse teams en het ambulancepersoneel.

Enkele demonstraties zijn:

  • brandbestrijding door de brandweer
  • Hulpverlening door ambulance personeel
  • Gevaarlijke stoffen.
  • Vlam in de pan en hoe deze te doven als dit gebeurt.
  • Een demo van de waarschuwing- en verkenningseenheid
  • Crashtender.  Grote brandweerauto voor vliegvelden

Urban Search And Rescue Team:
USAR.NL is de Nederlandse bijstandseenheid voor het zoeken en redden van ingesloten of bedolven slachtoffers bij rampen in binnen- en buitenland. De aardbeving in Turkije en de vuurwerkramp te Enschede waren de aanleiding: Nederland heeft een specialistisch bijstandsteam voor het zoeken en redden van mensen. Inzetbaar in Nederland,en in het buitenland : "Urban Search & Rescue", kortweg USAR.NL. Mensen redden en helpen onder lastige omstandigheden. Zeven dagen ter plaatse, tien dagen uit-en-thuis. Hard werken, afstemmen met andere (internationale) eenheden, succes niet gegarandeerd. Elke situatie is anders: niet alleen de technische opdracht, maar ook de taal en de cultuur van de slachtoffers.

De brandweer verzoekt belangstellenden op de fiets te komen.

Samenwerkingsverband Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht
De brandweer Zwijndrechtse Waard is een samenwerkingsverband van de gemeente Zwijndrecht en de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Sinds 1 januari 2010 hebben beide gemeenten hun krachten op het gebied van brandweerzorg gebundeld. Brandweer Zwijndrechtse Waard heeft een uitrukpost in Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!