woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Expositie Joke Bravenboer

08 mei 2012
Van dinsdag 08 mei 2012 tot en met zaterdag 28 juli 2012


Joke Bravenboer werd geboren op 4 juli 1961 in Capelle aan de IJssel. Zij bracht de eerste 5 jaren van haar leven door op de ‘Adriana’, het schip waarop haar ouders werkten en woonden. Daarna streek het gezin neer in Zwijndrecht. Joke was, als kind al, altijd aan het tekenen of schilderen. Joke: “Ik keek uit het zolderraam en tekende alles dat voorbij vloog.”

Joke is inmiddels getrouwd en woont in Hendrik-Ido-Ambacht. Ook nu nog gaan er op vakantie altijd een tekenblok en potloden mee. Kunstenares Joke wil mensen graag plezieren met haar schilderijen. Het tekenen en schilderen van dieren en landschappen is bij haar favoriet, maar Joke maakt ook abstracte kunst. Joke: “Ik teken en schilder eigenlijk heel gevarieerd. Ik vind het namelijk ook leuk om groepen van dingen te schilderen, die helemaal niet bij elkaar horen.”

De expositie is gratis te bezoeken en loopt tot eind juli 2012.

Deel dit bericht met je vrienden!