donderdag 20 januari 2022

Alles over Ambacht

Bijeenkomst voor naasten van mensen met psychische problemen

Bijeenkomst voor naasten van mensen met psychische problemen

18 oktober 2011
Van 19:30 uur tot en met 21:30 uur

Vandaag organiseert Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning MEE Drechtsteden in samenwerking met Preventie van Yulius en Stichting Psychosociale Klankborden uit Hendrik Ido Ambacht een bijeenkomst voor naasten van mensen met psychische problemen in het kader van de Landelijke Dag Psychische Gezondheid.

Deelname is gratis en aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan bij MEE Drechtsteden via telefoon (lokaal tarief) of via e-mail.

Thema
De Landelijke Dag Psychische Gezondheid heeft dit jaar als thema Aandacht voor naasten van mensen met psychische problemen. Naasten zijn alle mensen die op enige manier persoonlijk betrokken zijn (of zich voelen) bij de persoon met psychische problemen.

‘In de beste families’
Spreker op deze avond is de schrijver en journalist Paul Teunissen. In zijn boek ‘In de beste families’ beschrijft Teunissen een zoektocht in dertien verhalen naar wat het betekent om dierbaren te zien lijden aan een psychische ziekte. Op een trefzekere manier vol van mededogen en humor weet Paul Teunissen in de huid te kruipen van mensen die hun dierbaren zien lijden aan diverse psychiatrische aandoeningen. Hij weet in heldere taal de lotgevallen van familieleden te verwoorden wat in de samenleving zo moeilijk bespreekbaar is zoals: Hoe verandert een liefde als je partner dementeert? Wat gebeurt er met je als je overgevoelige dochter zich zelfdestructief gaat gedragen? Kan een kind zijn depressieve moeder gelukkig maken?

Voor wie?
Deze avond is in het bijzonder bedoeld voor mensen die zichzelf herkennen als naastbetrokkenen en zoekende zijn hoe hier nu precies een weg in te vinden. Een deel van de avond zal besteedt worden aan het ontmoeten van andere naastbetrokkenen en het delen van ervaringen. Overige belangstellenden zijn ook van harte welkom.

Tijdens deze avond zijn verschillende familieorganisaties aanwezig om u kennis te laten maken met wat zij te bieden hebben. Meer informatie over dit thema is terug te vinden in alle bibliotheken in de regio.

Deel dit bericht met je vrienden!