donderdag 20 januari 2022

Alles over Ambacht

Dorpsgesprek

06 oktober 2011
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Na het succesvolle ‘Dorpsgesprek’ wat de fractie van Gemeente Belangen heeft gehouden op 8 juni jl. in Wielzate is er vandaag het tweede ‘Dorpsgesprek’. Het is uiteindelijk de bedoeling dat voor elk te houden ‘Dorpsgesprek’ een andere locatie gekozen wordt, zodat de fractie uiteindelijk alle wijken/buurten in onze gemeente bezoekt.

Tijdens het ‘Dorpsgesprek’ kunt u aan de fractie vragen stellen over b.v. uw woon/leefomgeving. De gesprekken zijn niet bedoeld voor klachten die bij de meldtelefoon ‘openbare ruimte’ thuis horen. Wel kunnen b.v. reeds gemelde maar (nog) niet afgehandelde klachten aan de orde komen.

De fractieleden van Gemeente Belangen – als onderdeel van de Ambachtse gemeenteraad – hebben de wijsheid niet in pacht. De ervaringsdeskundigen zijn de bewoners van de straten in Hendrik-Ido-Ambacht zelf. Zij zouden moeten kunnen meepraten over het te voeren beleid. Naar de inzichten van Gemeente Belangen moet inspraak – een beter woord is meespraak - zoveel mogelijk bevorderd worden door inwoners uit te nodigen voor fractie-, commissie- en gemeenteraadsvergaderingen, kortom Gemeente Belangen zou de stap van in/meespraak naar dialoog willen maken. Burgerparticipatie wordt dan niet alleen een doel maar ook een middel om Hendrik-Ido-Ambacht die mooie gemeente te laten blijven die het nu is. Tijdens de komende begrotingsbehandeling op 31 oktober en 3 november a.s. zal de fractie burgerparticipatie aan de orde stellen.

Wilt u meer informatie stuur een mail.

Deel dit bericht met je vrienden!