donderdag 20 januari 2022

Alles over Ambacht

Duyschot Avondconcert

Duyschot Avondconcert

01 oktober 2011
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Vandaag vindt het eerste concert van een reeks van acht Duyschot Concerten plaats. Tijdens dit avondconcert treden Gerard van der Zijden (organist in de Pelgrimsvaderkerk in Rotterdam Delfshaven) en Christian van Es (bariton) op.

Christian van Es zal uit A Musicall Banquet van John Dowland een drietal delen zingen. Verder brengt hij een viertal liederen uit Geistliche Lieder aus Schmemellis Gesang-Buch van J.S. Bach ten gehore. Van dezelfde componist zingt hij twee delen uit BWV 82 waaronder het bekende recitatief Schlummert ein. Gerard van der Zijden begeleidt daarbij op het orgel. Als solist speelt Van der Zijden werken van Sweelinck (Balletto del Granduca) en Mozart.

Het jaarprogramma is afwisselend. Het optreden van de Laurens Cantorij met een carolsconcert in december, Pieter Jan Belder op pianoforte tijdens het eindejaarconcert alsmede een blazersensemble samengesteld uit leden van het RPO met o.a. Anja van der Maten zijn zeker het vermelden waard.

De stichting heeft een mooie serie weten samen te stellen. Liefhebbers van met vakmanschap vertolkte klassieke muziek kunnen hoge toegangsprijzen, file- en parkeergeldfrustaties voorkomen door de concerten in de Hendrik-Ido-Ambachtse Dorpskerk te bezoeken. De contacten met de artiesten na het concert geven vaak nog iets speciaals aan de concerten. Hogere bezoekersaantallen acht het bestuur, dat zeker niet ontevreden is over de huidige aantallen, wenselijk. Dit om een zekere basis te leggen onder de serie van het seizoen 2012-2013. Door bezoek aan deze concerten wordt meegeholpen aan het behoud van cultuur in de regio.

Het complete aanbod is te vinden op de site van de stichting.
Toegang: € 10,00 / CJP/65+: € 9,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Deel dit bericht met je vrienden!