woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Gezinsconcert

16 april 2011
Van 16:00 uur tot en met 00:00 uur

Dit concert wordt aangeduid met ‘Gezinsconcert’. Dat wil zeggen dat gezinnen van harte welkom zijn als bezoeker, maar ook dat een deel van het muzikale gezin Sanderman een concert geeft. Vader Dick en zoon Leonard bespelen het orgel als solist en ook enkele keren samen. Met zijn dochter Anneke worden werken voor orgel en blokfluit uitgevoerd.

Dick Sandermand (1956) is organist in Rijssen waar hij ook directeur is van de muziekschool. Hij studeerde bij Jaap Dragt en won in 1983 het Nationaal improvisatieconcours in Bolsward. Hij componeert veel muziek. Tijdens het concert in Hendrik-Ido-Ambacht laat hij daarvan drie Psalmen horen: composities voor orgel vierhandig. Ook zijn compositie Musica de Pascua uit 2005 wordt uitgevoerd.

Anneke Sanderman (1987) studeerde klassieke talen en Nederlands in Leiden. Zij kreeg o.a. dwarsfluit- en blokfluitles van Emma Huysser en Anaïs Magnan. Zij is te horen in twee composities van Bach en de al genoemde compositie Musica de Pascua.

Leonard Sanderman (1991) studeert musicologie aan de universiteit van Oxford. Als Organ Scholar is hij daar verbonden aan Keble College. In Oxford krijgt hij orgellessen van Clive Driskill-Smith (begeleiding), in Nederland van Ben van Oosten (literatuurspel) en Sietze de Vries (improvisatie). Hij volgde masterclasses bij o.a. Alexander Mason, Pieter van Dijk en Peter Williams. Hij werkte mee aan concerten en evensongs in o.a. Oxford, Cambridge, Cirencester, St. Davids en Barcelona. Hij speelt samen met zijn vader de Psalmencompositie en een werk van Adolf Hesse. Ook is hij solistisch te horen in de Fantasia et Fuga c moll van J.S. Bach.

Toegang: € 9,00 / CJP/65+: € 8,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Deel dit bericht met je vrienden!