donderdag 20 januari 2022

Alles over Ambacht

1e lezing Kunstkijken en meer zien

1e lezing Kunstkijken en meer zien

09 maart 2011
Van 10:00 uur tot en met 12:00 uur

Bij Bouquet begint binnenkort een interessante cursus van mevrouw Drs.Willy Atema. In een serie van drie lezingen wordt eens anders gekeken naar kunst. Drs. Atema is cultuurhistorica en geeft presentaties over alle mogelijke onderwerpen en/of thema’s binnen de kunst- en cultuurgeschiedenis.

Grote meesters: werk en achtergrond Op een intensieve manier gaat u naar grote namen of stromingen uit de kunstgeschiedenis kijken, naar werken, levens, achtergronden en navolgers, zodat u zicht krijgt op de context waarin het werk ontstond en (meestal niet!) gewaardeerd werd.

Er wordt uitgebreid ingegaan op de invloeden waaraan de meesters onderhevig waren en de context waarin het werk ontstond. Maar uiteraard komen ook de grappige en sappige details aan bod en de indruk die het werk visueel en emotioneel maakt. En dat alles onder het motto: ‘De kunsthistorie is er niet om uw opvattingen over kunst te bevestigen, maar om uw opvattingen en visie op de visuele wereld te verruimen’.  De kosten bedragen € 50,00.

Inlichtingen en inschrijven bij de administratie van Bouquet.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Volksuniversiteit Bouquet

Witte de Withstraat 59

681 35 43

info@volksuniversiteit-bouquet.nl www.volksuniversiteit-bouquet.nl
Deel dit bericht met je vrienden!