donderdag 20 januari 2022

Alles over Ambacht

Duyschot Concert door Jan Van Mol

Duyschot Concert door Jan Van Mol

13 november 2010
Van 16:00 uur tot en met 00:00 uur

De Antwerpse organist Jan Van Mol is zaterdag 13 november te horen tijdens een optreden in de Dorpskerk van Hendrik-Ido-Ambacht. Werken van J.S. Bach, Böhm en Sweelinck worden uitgevoerd. Van deze componisten is vaker werk te horen op het Duyschotorgel dat daarvoor heel geschikt is. Ook werk van de Vlaamse barokcomponist Abraham van den Kerckhoven komt aan bod.

Van de vrijwel onbekende Franse componist Jacques Cl. Adolphe Miné (1796 – 1854) speelt Van Mol ‘Manuale organi’. De muziek van Miné is in een kloosterbibliotheek in Arlon door Van Mol ontdekt en wordt door hem regelmatig uitgevoerd. Miné schreef romantische muziek in een periode die ligt tussen de klassieke muziek en de hoog-romantiek. Het zijn geen topcomposities maar kundig geschreven met het doel het publiek te behagen. Van Mol waagt het nu dit werk op een barok orgel uit te voeren.

Van Mol is een pleitbezorger van het orgel in Vlaanderen. Als stichter van Calcant ontplooit hij veel initiatieven om het orgel dichter bij het publiek te brengen. Hij concerteerde, vooral als organist, in Oost- en West-Europa en daarbuiten: Zuid-Afrika, Filippijnen, Brazilië, Japan, Argentinië en Urugay.
Naast het orgel speelt hij klavecimbel en harmonium

Toegang: € 9,00    
65+/CPJ: € 8,00

Deel dit bericht met je vrienden!