donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Expositie Mies Lans in gemeentehuis

12 juli 2010
Van maandag 12 juli 2010 tot en met dinsdag 31 augustus 2010
Van 13:30 uur tot en met 16:00 uur

Tot en met eind augustus 2010 is in de hal van het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht het werk te bezichtigen van Mies Lans. Voor de tentoonstelling heeft Lans gekozen voor schilderijen van mensen en dieren in de natuur.  Opvallend in de schilderijen van de kunstenaar zijn de levendige kleuren die zij gebruikt.

Mies Lans, 63 jaar oud, woont samen met haar man in Papendrecht en is in het dagelijks leven huisvrouw en moeder van twee kinderen: een zoon en een dochter. Van jongs af aan is Lans al bezig met tekenen. “Ik kan daar een enorme rust  in vinden. Het ontspant  en het resultaat is iedere keer weer een voldoening voor mij”, zegt de kunstenaar. Pas later is Lans begonnen met schilderen en beeldhouwen.

In haar werken laat Lans zich inspireren door de natuur. Aan de ene kant het strand en het plezier dat je daar aan kunt beleven tijdens een vakantie en aan de andere kant de dieren en de bossen.
Mensen en dieren zijn haar favoriete onderwerpen, omdat zij veel modeltekenen heeft gedaan. De mensen op haar schilderijen en tekeningen zijn vaak familieleden.

Deel dit bericht met je vrienden!