donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Expositie Marjon den Engelsman in gemeentehuis

03 april 2009
Van vrijdag 03 april 2009 tot en met donderdag 30 april 2009
Van 08:00 uur tot en met 16:00 uur

Tot eind april 2009 is in de hal van het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht een expositie te bezichtigen met een deel van het nieuwste werk van kunstenares Marjon den Engelsman. Inspiratiebron voor de lichte, sfeervolle schilderijen was een reis door Peru, die zij vorige zomer maakte.

De overweldigende vergezichten van de Andes en de mysterieuze restanten van Incasteden en zonnepoorten zijn in haar persoonlijke impressies terug te vinden. Het kleinere werk toont zeer herkenbare beelden van de Machu Picchu, de verborgen stad van de Inca’s. De grotere schilderijen zijn losser, bijna abstract. De nederzettingen lijken nietig bij de immense krachten van de natuur eromheen; grijs gesteente gloeit rood tegen de lucht, gele muren weerkaatsten het goud van de zon en tempels worden omspeeld door nevel. Alles is gemaakt vanuit de zogenaamde ‘giettechniek’ met acryl, die voor deze kunstenares zo herkenbaar is. De toeschouwer heeft ruimte om in het werk rond te dwalen en de fantasie te laten prikkelen.

Marjon den Engelsman is naast kunstenaar ook docente aan onder andere de volksuniversiteit van Hendrik-Ido-Ambacht. Voor meer informatie over haar werk, workshops en lessen kunt u de website bezoeken.

De expositie is op werkdagen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen
(maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur).

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Marjon den Engelsman

Weteringsingel 1

06-45108917

info@marjondenengelsman.nl www.marjondenengelsman.nl
Deel dit bericht met je vrienden!