woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Masterclass door Bas de Vroome

28 februari 2009
Van 16:00 uur tot en met 00:00 uur

In de serie Duyschotconcerten neemt de masterclass een bijzondere positie in. Dit maal zullen studenten van Geert Bierling, t.w. Kees Alblas en van Bram Beekman t.w. Mark Christiaanse en Wouter van der Wilt een werk ten gehore brengen van Hugo Distler (1908-1942): de Partita Nun komm' der Heiden Heiland, Opus 8/1: Choral mit Variationen.
Bas de Vroome kan veel over Distler vertellen omdat hij het complete orgelwerk van Distler op de cd heeft gezet. Ook doceerde hij over Hugo Distler aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem. Het tweede werk dat is te horen is een Batalha (letterlijk: gevecht, slag) van een anonieme Spaanse componist uit de 18e eeuw.

Tijdens de masterclass zal hij de interpretaties van studenten van commentaar voorzien. Voor bezoekers van deze masterclass betekent zoiets dat je meer over de achtergronden van de muziek te weten komt en waarom je het daarom op een bepaalde manier verantwoord kunt uitvoeren. Voor niet-orgelliefhebbers kan dat ook erg interessant zijn.

Bas de Vroome is als organist verbonden aan de Hervormde Gemeente te Delft en als zodanig hoofdorganist van de Oude en de Nieuwe Kerk. Bij de bijzettingen van prins Claus, prinses Juliana, prins Bernard alsmede het huwelijk van Mabel en Friso bespeelde hij het orgel. Sinds 1994 is hij als orgel- en methodiekdocent verbonden aan het Rotterdams Conservatorium.
Bijzonder is dat hij ook beiaardier is in Spijkenisse, Naaldwijk, Rijnsburg en Vlaardingen.

Wie nadere informatie wil over de concerten, kan zich richten tot Jan Visser die de publiciteit verzorgt of de website bezoeken (www.duyschot.nl).
E-mailadres: jan.a.visser@xs4all.nl

Toegang: € 8,00 / CJP/65+: € 7,00
Kinderen t/m 12 jaar: gratis

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Duyschot concerten

de Dorpskerk aan het Kerkplein 2

www.duyschot.nl
Deel dit bericht met je vrienden!