woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Schilderijen expositie

19 februari 2009
Van donderdag 19 februari 2009 tot en met dinsdag 31 maart 2009


Er is een tentoonstelling te bezichtigen met schilderijen van Bas van Gent. Hij haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de natuur, maar hij schildert ook havengezichten en dieren. Het materiaal waar hij mee werkt, is olieverf en aquarel.

as van Gent (1940), geboren in Ridderkerk schildert al vele jaren. Naast zijn werk op kantoor is hij gaan schilderen. Hij leerde de techniek door cursussen te volgen in Bouquet bij Gerie Achterberg en in Kubiek bij Koos van der Sterre. Daarnaast heeft hij veel over het onderwerp gelezen. Op 56-jarige leeftijd is Bas vervroegd met pensioen gegaan. Hierdoor heeft hij meer tijd gekregen om te schilderen.

Aanvankelijk maakte Bas schilderijen met olieverf. Een tijd lang heeft hij ook potloodtekeningen gemaakt. In de late jaren 90 werd zijn interesse gewekt voor het aquarelleren. Aquarelleren in zachte tinten heeft hij veel gedaan, maar zijn laatste paar werken kenmerken zich juist door felle en contrasterende kleuren.

De expositie is op werkdagen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur).

Deel dit bericht met je vrienden!