IFC pakt titel en promoveert naar hoofdklasse

17 mei 2016 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Hendrik-Ido-Ambacht is een hoofdklasser rijker. IFC pakte maandag de titel in de eerste klasse B door met 2-1 te winnen van DRL en promoveert daardoor automatisch naar de hoofdklasse. Aanvaller Youri Rombouts was met twee doelpunten de gevierde man.

IFC had maandag aan één punt genoeg om zich tot kampioen van de eerste klasse B te kronen. De Ambachters hadden het echter lastig in de Leeuwenkuil in Rotterdam. DRL pakte na acht minuten spelen de voorsprong en het duurde 35 minuten tot IFC op gelijke hoogte kwam. Rombouts benutte een makkelijk gegeven strafschop.

Na rust denderde IFC door. Middenmoter DRL verweerde zich goed, maar de Rotterdammers konden niet voorkomen dat Rombouts na een uur spelen zijn tweede van de wedstrijd maakte en DRL de genadeklap gaf.

Onderin de eerste klasse viel het doek voor GDA. De ploeg uit Den Haag verloor met 5-4 van VOC en speelt volgend jaar een klasse lager. PFC en Wateringse Veld GONA moeten zich via de nacompetitie zien te handhaven. PFC verloor met 4-1 van PSV Poortugaal en Wateringse Veld GONA ging met 5-1 onderuit tegen SJC. Overige uitslagen: Olympia - VELO 0-2 en CVV Zwervers - TAC '90 6-2.

Hoofdklasse
Nieuwerkerk heeft de nacompetitie niet kunnen ontlopen. De ploeg van trainer Oscar Biesheuvel speelde maandag met 4-4 gelijk tegen De Meern en dat was gezien de overwinning van SDO op Quick (2-0) niet genoeg voor directe handhaving. EDO gaat ook de nacompetitie in. Het 3-3 gelijkspel tegen Westlandia was niet voldoende.

Het reeds gedegradeerd Leonidas verloor met 3-1 van ADO '20. Ilias Chouaibi benutte een strafschop voor de Rotterdammers. Overige uitslagen: JOS - Nieuw Utrecht 3-1, DHC - De Dijk 3-2, RKAVV - OFC 0-4.

Bron: RTV Rijnmond.