Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Zangdienst in de Open Hof'
02apr

Zangdienst in de Open Hof

Zondag 2 april 2017 vanaf 17:00 uur.

Vandaag is er een zangdienst in de Open Hof. De zangdienst staat in het teken van Passie en Pasen. Medewerking wordt verleend door maar liefst twee koren, namelijk het Chr. Gemengd Koor “Groote Lindt” uit Zwijndrecht en Chr. Gemengd Koor “Omnia Cum Deo” uit Nieuw Lekkerland. Beide koren staan o.l.v. Gerard van der Zijden.

De koren zingen Passie-Paasliederen uit het bekende muziekwerk “Van Liefde Ongekend” gecomponeerd door Johan Bredewout.  Uiteraard zit er ook veel samenzang in het programma, zoals “Jezus, leven van mijn leven” - “Neem mijn leven laat het Heer” - “Ik wil mij gaan vertroosten”  -  “Is dat, is dat mijn Koning” en “Aanschouw het Lam”.

De liederen die koor en aanwezigen zullen zingen worden verbonden door het lezen van Bijbelteksten uit het Marcusevangelie. Op deze wijze zullen de aanwezigen op indrukwekkende wijze –muzikaal- de lijdensweg volgen die Jezus is gegaan. Om nog een extra dimensie aan dit alles te geven, zal instrumentale medewerking worden verleend door hoboïste Diana Abspoel, dwarsfluitist Severin van Dijk, pianist Kees de Bruin en organist Edwin Vooijs. Natuurlijk is er een beamerpresentatie met alle teksten en bijpassende afbeeldingen.

De toegang is gratis, maar aan het einde van de dienst wordt een collecte gehouden voor de onkosten.

Contactinformatie:
Locatie: Schildmanstraat 72
Organisator: Leen Koster
Email:leenkoster53@gmail.com


Deel dit bericht met je vrienden!